-
PRÓŻNIOWA ZGRZEWARKA DO FOLII PAKOWARKA LUND




















Opinie | |
Cena przesyłki | 15.5 |
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5906083678806 |
Zostaw telefon |
PRÓŻNIOWA ZGRZEWARKA DO FOLII PAKOWARKA LUND


Pakowarka próżniowa służy do pakowania próżniowego produktów spożywczych w przeznaczone do tego specjalne worki. Dzięki takiemu pakowaniu żywność zachowuje dłużej świeżość oraz wartości odżywcze.
- w pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego
- prosta i wygodna obsługa
- maksymalna szerokość folii 22 cm, długość według potrzeb
- stabilna praca dzięki gumowanym nóżkom
- włącznik bezpieczeństwa
- przycisk zgrzewania Seal
- instrukcja obsługi w języku polskim
Do pakowarki pasują worki moletowane do pakowania próżniowego żywności:
- indeks 67887 o wymiarach 20x30 cm (50 szt w opakowaniu)

ZALETY
FUNKCJA ZGRZEWANIA
- pozwala na zgrzewanie specjalnych worków przeznaczonych do użytku w pakowarkach próżniowych
PROSTA I WYGODNA OBSŁUGA
- w pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego
PRZYCISK ZGRZEWANIA "SEAL"
- ułatwia pakowanie delikatnych produktów lub produktów zawierających płyny
UCHWYT KABLA
- miejsce na kabel umożliwia schowanie nadmiaru przewodu

DANE TECHNICZNE
- Moc [W]: 140
- Szerokość worka (max) [mm]: 22
- Przepływ powietrza [l/min]: 11
- Wytwarzane podciśnienie [kPa]: od -40 do -60
- Wymiary [dł. x szer. x wys.]: 260 x 160 x 55 [mm]
- Masa netto [kg]: 0,8
- Klasa ochronności: II
- Stopień ochrony [IP]: IPX0
- Napięcie [V]: 230
- Częstotliwość [Hz]: 50

Porady dotyczące pakowania próżniowego żywności
- Najlepsze rezultaty można osiągnąć w przypadku pakowania próżniowego świeżej żywności.
- Gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości.
- Podczas podgrzewania potraw zapakowanych próżniowo przy użyciu kuchenki mikrofalowej należy zawsze przedziurawić w kilku miejscach worek, co pozwoli wydostać się gorącemu powietrzu.
- Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.
- Jeżeli jakość żywności pogarsza się, pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces, ale nigdy go nie zatrzyma. Bakterie beztlenowe oraz mikroorganizmy mogące działać w środowisku o niskiej zawartości tlenu nadal mają wpływ na pogorszenie się jakości żywności.

- Pakowanie mięs i ryb
W przypadku pakowania mięsa i ryb zaleca się najpierw żywność umieścić na 1-2 godzin w zamrażarce. Pozwoli to związać soki naturalnie obecne w żywności, a także pozwoli zachować jej kształt. Jeżeli nie jest możliwe wstępne schłodzenie żywności, zaleca się umieścić luźno zwinięty ręcznik papierowy pomiędzy żywnością, a krawędzią worka przeznaczoną do zgrzania. Ręcznik wchłonie soki, które wydostaną się z żywności podczas odsysania powietrza

- Pakowanie warzyw
Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Blanszowanie zatrzyma działanie enzymów, które mogą doprowadzić do utraty smaku, koloru i struktury. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. Czas blanszowania zależy od rodzaju warzywa. Im drobniejsze i delikatniejsze warzywa tym krótszy czas blanszowania. Blanszowanie można przeprowadzić też za pomocą kuchenki mikrofalowej lub pary wodnej.

- Pakowanie serów
W przypadku pakowania serów zaleca się pakować pozostały ser po każdym użyciu. Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.


Stan | Nowy |
Kod producenta | 67880 |
Marka | Lund |
Model | 67880 |
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym | 1.1 |
Zasilanie | sieciowe |
Materiał | metal, tworzywo sztuczne |
Moc | 140 |
Kolor dominujący | biały |
Maksymalna szerokość zgrzewu | 22 |
Wydajność pompy | 11 |
Podciśnienie | 0.6 |
Szerokość produktu | 26 |
Wysokość produktu | 5.5 |
Głębokość produktu | 16 |
Waga produktu | 0.82 |